ISA Belgium Logo

Collageen supplement: dit zijn de voordelen.

Collageen supplement
Dominique Vandaele
Dominique Vandaele

Founder

Alle blogberichten zien

Collageen supplement is een eiwit dat van nature in ons lichaam voorkomt en belangrijk is voor de gezondheid van onze huid, haar, nagels en gewrichten. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van collageen in ons lichaam af, waardoor tekenen van veroudering zichtbaar worden en gewrichtspijn kan optreden.

Gelukkig zijn er supplementen op de markt die de aanmaak van collageen in ons lichaam kunnen stimuleren. In dit artikel gaan we dieper in op collageen supplementen en bespreken we de voordelen van het gebruik van deze supplementen.

Wat zijn collageen supplementen?

Collageen supplementen zijn voedingssupplementen die zijn ontworpen om de collageenproductie in ons lichaam te stimuleren. Ze zijn er in verschillende vormen, waaronder capsules, tabletten, poeders en drankjes. De meeste collageen supplementen zijn gemaakt van runder- of viscollageen en bevatten vaak ook vitamines en mineralen die de collageenproductie ondersteunen.

Voordelen van een collagen

  1. Verbetering van de huidelasticiteit

Collageen is een belangrijk onderdeel van de huid en draagt bij aan de stevigheid en elasticiteit ervan. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van collageen af, wat kan leiden tot rimpels en fijne lijntjes. Het nemen van collageen supplementen kan de elasticiteit van de huid verbeteren en tekenen van veroudering verminderen.

  1. Sterkere botten en gewrichten

Collageen is ook een belangrijk onderdeel van ons bot- en gewrichtsweefsel. Het nemen van collageen supplementen kan bijdragen aan sterkere botten en gewrichten en kan gewrichtspijn verminderen.

  1. Gezonde nagels en haar

Collageen supplement is belangrijk voor gezonde nagels en haar. Het nemen van collageen supplementen kan bijdragen aan sterker, gezonder haar en nagels.

  1. Ondersteuning van de spijsvertering

Collageen supplementen kunnen ook bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Collageen is belangrijk voor de gezondheid van de darmwand en kan bijdragen aan de vermindering van darmontstekingen en prikkelbare darm syndroom (PDS).

Waar moet je op letten bij het kiezen van collagen?

Type collageen

Er zijn verschillende soorten collageen op de markt, waaronder type I, II en III. Type I collagen is het meest voorkomende type collageen in ons lichaam en wordt vaak gebruikt in collageen supplementen voor huid en haar. Type II collageen wordt vaak gebruikt voor gewrichtsgezondheid, terwijl type III collageen bijdraagt aan de gezondheid van bloedvaten en de huid.

Ingrediënten

Let bij het kiezen van collagen op de ingrediëntenlijst. Kies voor een supplement dat vrij is van toegevoegde suikers, vulstoffen en conserveringsmiddelen.

Het kiezen van het juiste collagen

Nu je meer weet over collageen en waarom het belangrijk is voor een gezonde huid, wil je misschien een drankje gaan gebruiken. Maar hoe kies je het juiste supplement?

Type collageen

Allereerst moet je kijken naar het type collageen dat in het supplement zit. Er zijn verschillende soorten collageen, maar type 1 en 3 zijn het meest effectief voor de huid. Deze types zijn verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Kijk daarom altijd op het etiket van het supplement om te zien welk type collageen het bevat.

Bron van collageen

Ook is het belangrijk om te weten waar het collageen vandaan komt. Collageen kan afkomstig zijn van dieren of van vis. Collageen uit vis is vaak duurder, maar het is wel de beste keuze als je een vegetarisch of veganistisch dieet volgt. Bovendien is collageen uit vis licht verteerbaar en goed opneembaar voor het lichaam.

Extra ingrediënten

Sommige collageen supplementen bevatten extra ingrediënten die goed zijn voor de huid, zoals vitamine C, hyaluronzuur en antioxidanten. Vitamine C stimuleert de collageenproductie, hyaluronzuur hydrateert de huid en antioxidanten beschermen de huid tegen vrije radicalen. Controleer daarom of het supplement ook deze extra ingrediënten bevat voor extra voordelen voor de huid.

Vorm van het supplement

Collageen supplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals poeder, capsules en drankjes. Poeders kunnen gemakkelijk worden toegevoegd aan smoothies en drankjes, terwijl capsules handig zijn om mee te nemen wanneer je onderweg bent. De beste vorm van een collageen supplement is verkrijgbaar in drankjes, dit omdat het meteen ingenomen kan worden zonder dat het in aanraking komt met zuurstof (wat de werking ervan minder maakt).

Onze drankjes collageen zijn daarom het ideale collageen supplement. Bestel ze via deze pagina.

Wij hebben momenteel 2 pakketten in onze aanbieding.

Ben je afkomstig uit België? Dan heb je de volgende opties:

Voor mensen afkomstig uit Nederland hebben we volgende opties:

Andere Blogs