ISA Belgium Logo

Pastasalade met rookvlees & mozzarella

532Kcal

Per persoon

28g

Eiwitten

64g

Koolhydraten

18g

Vetten

Ingrediënten

75 gram penne, volkoren
1/4 komkommer
1 oranje paprika
10 cherry tomaten
25 gram mozzarella
5 plakjes rookvlees

Van pasta krijgen we nooit genoeg! In de zomer is het heerlijk om een pastasalade op tafel te zetten. Buiten dat een pastasalade erg lekker is, is het ook nog eens heel erg makkelijk. Je kan het van tevoren klaarmaken en het is erg handig om al je restjes in te verwerken. Als je deze salade met rookvlees en mozzarella al eerder bereidt hebben de smaken de tijd om goed in te trekken en wordt je pastasalade nóg lekkerder! Neem hem ook eens mee naar werk of een picknick of serveer hem bij een zomerse BBQ.

Zo maak je dit recept

  1. Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water, laat uitlekken in een vergiet en voeg toe aan een grote kom.
  2. Snijd de komkommer en paprika in blokjes. Halveer de tomaatjes. Snijd de mozzarella in stukjes. Halveer de plakjes rookvlees. Doe dit samen met de rucola in de kom bij de penne.
  3. Roer de olie, Italiaanse kruiden en azijn in een klein schaaltje door elkaar. Schenk dit bij de pastasalade. Hussel alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de pastasalade met rookvlees en mozzarella op een bord.

Ben je op zoek naar een manier om meer gewicht te verliezen en toch lekker te blijven eten ? Kies dan voor maaltijd onder de 600 calorieën te behouden. Op die manier beperk je je dagelijkse calorie-inname en kan je sneller in caloriedeficit gaan.

Kies ook voor volkoren pasta.

Complexe koolhydraten zijn gezond vanwege de manier waarop ons lichaam ze verwerkt en gebruikt voor energie. In tegenstelling tot eenvoudige koolhydraten (zoals suikers), bevatten complexe koolhydraten meerdere suikermoleculen die langzamer worden afgebroken en opgenomen in ons lichaam. Hierdoor blijft ons bloedsuikerniveau stabiel en hebben we een langdurige en constante bron van energie. Bovendien bevatten complexe koolhydraten vaak vezels en andere voedingsstoffen, waardoor ze gezonde opties zijn voor onze algehele gezondheid en welzijn.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print